Nähtävyydet Kissakoskella


Metsäiseen ja vehreään luontoympäristöön 1900-luvun alussa Kissakoskelle syntyneestä teollisuusyhdyskunnasta on jäljellä vielä 1916 valmistunut kansakoulu, 1920-luvulla rakennettu paperitehtaan tuotantorakennus, 1932 rakennettu voimalaitos sekä tehtaaseen liittyvät johtajiston ja työväen asuinrakennukset. Historallinen ja kaunis teollisuusmiljöö sekä sitä ympäröivä luonto, ainutlaatuisine punaisene lumpeineen, tarjoaa paljon nähtävää. Kissakosken tehdasympäristö on juuri sellainen paikka, jossa voi aidosti tuntea ajan pysähtyvän, historian olevan läsnä ja hengittävänsä luonnon kanssa samassa rytmissä.


Puhdas luonto

Kissakosken puhdas ja vehreä luonto tarjoaa koko perheelle paljon erilaista nähtävää ja ihmeteltävää kaikkina vuodenaikoina. Luonnon ihmeitä ja historian havinaa erilaisine tarinoineen voi kokea esimerkiksi kulkemalla opastuskyltein varustetun Kissakosken luonto-ja kulttuuripolun.


Kesätapahtumat

Kissakoskella on kesäisin monenlaista vilskettä ja erilaisia tapahtumia. Lukuisten perhejuhlien lisäksi Kissakosken kesässä on juhannusjuhlaa, Kissa-Jazzia, erilaisia taidenäyttelyitä ja kulttuuriesityksiä sekä vanhan voimalan sähkönäyttely, joka kertoo kuinka sähkö aikoinaan tuli maaseudulle.


Lumpeen kukat

 Paikallisjohtaja Ziliakus hankki 70-luvun vaiheessa Ruotsista kolme punakukkaisen lumpeen juurakkoa. Juurakot kiinnitettiin kanavan pohjaan säkkikankaan ja puukeppien avulla. Heinäkuun alusta elokuun loppuun kukkiva lumme on parhaimpina vuosina tuottanut parikymmentä punaista kukkaa. 


Nähtävyydet löydät klikkaamalla karttaa